Rubia Gallega Ribeye
Het Rubia rundsvlees is te herkennen aan een mooie en fijne vetdooradering wat een specifieke karaktervolle smaak geeft. Door de leefwijze heeft het vlees een kruidige en ietwat zilte smaak. Heel eigen aan dit vlees is het bovenliggend vet die een geelachtige kleur heeft. Dit specifieke vet laat toe dat het vlees iets langer gerijpt kan worden zonder het te beschadigen. Het is minder bekend in de lage landen, maar toch vaak terug te vinden op de kaarten van gespecialiseerde restaurants.
Het is voor het eerst dat ik Rubia Gallega proef en klaarmaak.
Ik ben begonnen met het vlees op kamertemperatuur te laten komen en te kruiden met peper en zout.
Ondertussen de BBQ klaargemaakt voor indirect grillen aan 120°C met Pecan rookhout.
Eenmaal op temperatuur mag het vlees erop tot hij een kerntemperatuur heeft van 50°C, nadien wordt het vlees van de BBQ gehaald en afgedekt om nadien verder kort af te grillen, dit heet Reverse Searing.
Het resultaat was een zeer lekkere ribeye, een zeer specifieke smaak waar je moet van houden, maar zeer zeker een aanrader! Zal zeer zeker hier nog klaargemaakt worden!